09.02.2023

Ingå Marina on solminut aiesopimuksen Marinetekin ja Suomen Vesityön kanssa

Ab Ingå Båthamnar – Inkoon Venesatamat Oy on solminut aiesopimuksen Marinetekin ja Suomen Vesityön kanssa uuden venesataman laajennustöistä Inkoon kirkonkylän venesatamassa. Marinetek vastaa laiturien suunnittelusta, valmistamisesta ja laiturien asennuksesta. Suomen Vesityö vastaa satama-alueen ruoppauksesta.

Ingå Marina kasvaa nykyisestä 560 venepaikasta 826 venepaikkaan. Satamaan tulee kylkikiinnitys-, aisa- ja kävelyaisapaikkoja. Laiturit varustetaan myös sähkö-, vesi- ja valopollarein sekä turvavarustein.

Sataman kehittämisen ensimmäinen vaihe alkoi jo vuonna 2021, kun sisääntuloväylä ruopattiin 2,4 metrin syvyyteen. Vanhat laiturit puretaan syksyllä 2023. Sataman rakentaminen alkaa syksyllä 2023 satama-alueen ruoppauksella. Uudet laiturit asennetaan keväällä 2024 jäiden lähdettyä ja otetaan käyttöön kesäkaudeksi 2024.

Suomessa perustettu Marinetek suunnittelee ja valmistaa laitureita ja kelluvia satamaratkaisuja kotimaan ja kansainvälisille markkinoille. Yhtiön erikoisosaaminen on betonista valmistettujen satamien rakentaminen.

Suomen Vesityö on yksi vesirakentamisen johtavista yrityksistä. Asiakkailleen yritys tarjoaa ruoppaus- ja maansiirtopalveluja sekä laiturien asennusta.

Lisätietoa yhteistyökumppaneistamme:

https://marinetek.net/fi/
https://www.suomenvesityo.fi/