Venesatama

Satamalla on keskeinen sijainti Inkoonjoen varrella Kirkkolahden rannalla. Satamassa on kaikkiaan 610 venepaikkaa, joista 33 on varattu vierasveneille. Väylä ruopattiin 2,4 metriin talvella 2021-2022. Yhtiö suunnittelee osakeantia ja sen myötä sataman laajentamista yhteensä 826 venepaikkaan vuoden 2024 kesällä. Uusi veneiden laskuluiska sijaitsee A-laiturialueen vieressä Ulappatien päässä. Uusi yrittäjä hoitaa vierasvenesatamatoimintaa; puh. +358 400 519 590 ja kunta veneiden talvisäilytyksen. Venepaikkojen vuokrauksen hoitaa muilta osin Ab Ingå båthamnar – Inkoon venesatamat Oy.

Vierasvenesatamasta löytyy septitankin imutyhjennys, polttoaineasema, sähköulosottoja, vesiposteja, jäteastioita, wc- ja suihkutilat sekä pesukone. Satama-alueella toimii useita monipuolista venehuoltoa ja -tarvikkeita tarjoavia yrityksiä.

Satamassa toimii kaksi venekerhoa, Inkoon Venekerho, www.ibk-ivk.org, sekä Barösunds Segelklubb, www.bsk.fi.

Sataman lähettyvillä on mm. linja-auto- ja taksiasema, terveyskeskus, apteekki, pankkiautomaatti, kauppoja, ravintoloita, kahviloita, partureita sekä uusi, kunnantalon yhteyteen sijoitettu kirjasto. Palvelutarjontaa täydentää Suomen suurin puurakenteinen kauppakeskus Strand, josta löytyy vaate-, venetarvike- ja sisustusliike, Alko, ravintola, kahvila, galleria ja kuntosali.

Lue lisää Inkoosta kunnan kotisivulta www.inkoo.fi