Venesatama

Ingå Marinalla on keskeinen sijainti Inkoonjoen varrella Kirkkolahden rannalla. Väylä on 2,4 metriä syvä.  

Satama laajennetaan kesäkaudeksi 2024, jolloin venepaikkoja on n. 830. Kaikki länsipuolen laiturit uusitaan ja itäpuolella uusitaan kaksi laituria. Satamaa suojaavat nyt aallonmurtajat.

Sataman laajentamisen rahoittamiseksi yhtiö käynnisti osakeannin 5. tammikuuta 2023. Venepaikoista reilut 500 on osakepaikkoja ja 300 kunnan vuokrapaikkoja, jotka vuokrataan vuodeksi kerrallaan. 55–80 paikkaa on varattu vierasvenesataman käyttöön. 

Sataman lähettyvillä on m.m. linja-auto- ja taksiasema, terveyskeskus, apteekki, pankkiautomaatteja, kauppoja, ravintoloita, kahviloita, partureita ja kirjasto sekä Muumi-leikkipuisto. Palvelutarjontaa täydentää Strand, Suomen suurin puurakenteinen kauppakeskus, josta löytyy vaate-, venetarvike- ja sisustusliike, Alko, ravintola, kahvila, galleria ja kuntosali. Satama-alueen lähellä on myös pitkäaikaispysäköinti. Uusi veneiden laskuluiska sijaitsee A-laiturialueen vieressä Ulappatien päässä. Inkoonjoen rannalla sijaitsevat myös ravintolat Sea We ja Café Wilhelmsdal,

Satamasta löytyy septitankin imutyhjennys, polttoaineasema, sähköulosottoja, vesiposteja, jäteastioita, wc- ja suihkutilat, vuokrattava sauna sekä pesutupa. Satama-alueella toimii useita monipuolista venehuoltoa ja -tarvikkeita tarjoavia yrityksiä. Kunta ja kymmenkunta venehuoltoyritystä vastaavat veneiden talvisäilytyksestä. Venepaikkojen vuokrauksen hoitaa Ab Ingå Båthamnar – Inkoon Venesatamat Oy.

Satamassa toimii kaksi venekerhoa, Inkoon Venekerho, www.ibk-ivk.org, ja Barösunds Segelklubb, www.bsk.fi.

Tutustu Inkooseen kunnan verkkosivulla www.inkoo.fi