15.06.2023

Ruoppaus ja laiturien asennus alkavat syksyllä

Satama-alueen laajennus aloitetaan syksyllä 2023 ruoppaustöillä ja sähkö- ja vesilinjojen asennuksilla. Ruoppaukset alkavat 1. syyskuuta. Ennen kuin ruoppaukset voidaan aloittaa, nykyiset laiturit puretaan tai siirretään ja tolpat poistetaan. 

Ruoppaustyö tehdään kahdessa vaiheessa syksyllä 2023:

  • 1.9. I vaihe nykyisistä laitureista etelään ja länteen. (kts kartta)
  • 16.10. II vaihe alkaa nykyisten laitureiden purkamisen jälkeen. (kts kartta) Kelluvat laiturit tulevat käyttöön muun muassa aallonmurtajana Strandin edustalla. Kiinteät laiturit puretaan.

Laitureiden purku alkaa ma 16.10.2023 ja se tarkoittaa, että venepaikkojen on oltava tyhjät viimeistään su 15.10.2023.Veneilijät, jotka tarvitsevat venepaikan 15.10. jälkeen, kehotetaan ottamaan yhteyttä satamakapteeniin. Satamakapteeni osoittaa heille väliaikaisen venepaikan joko maalaiturilta tai itälaitureilta.  

Maarakennustyöt ja laitureiden asennus 

Uusien maatukien rakentaminen käynnistyy syksyllä. Samalla kaivetaan myös vesi- ja sähköliitännät maahan. Uusien laitureiden asennus alkaa heti ruoppausten valmistuttua. Asennus jatkuu niin kauan, kun jäätilanne sallii. 

Keväällä 2024 laitureiden asennus käynnistyy jälleen heti jäidenlähdön jälkeen. Suunnitelmien mukaan veneilijät saavat laituripaikat käyttöönsä noin 6 viikkoa jäidenlähdön jälkeen. Viimeiset sähkö- ja vesijohtoasennukset valmistuvat arviolta ennen juhannusta 2024.

Onko sinun venepaikkasi maalaiturilla tai itälaitureilla vapaana loppusyksyllä? Ole yhteydessä satamakapteeniin, jos voit väliaikaisesti lainata venepaikkasi loka-joulukuun 2023 ajan. Ole yhteydessä satamakapteeniin: info@ingamarina.fi