29.05.2023

Ingå Marinan laajennus siirtyy uuteen vaiheeseen

Ruoppauksen ja laitureiden toimituksen sekä asennuksen suunnittelu on käynnissä. Myös uusien laitureiden sähkö- ja vesilinjavetojen suunnittelu on aloitettu. Syksyllä nykyisten laitureiden purkamisen jälkeen satama-alueella alkaa varsinainen rakennusvaihe. Inkoonjoen länsipuolen ruoppaus alkaa 1. syyskuuta. Mahdollisista liikennejärjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin.

Venesataman laajennus rahoitetaan uusien venepaikkojen myynnillä ja aiempien vuokravenepaikkojen muuttamisella osakepaikoiksi. Osakeannin kolmas antikierros on käynnissä paraikaa ja kävely- tai veneaisallisia paikkoja on vielä vapaina. Kolmas kierros jatkuu 30. huhtikuuta 2024 asti tai niin kauan kuin venepaikkoja on vapaana.

Inkoon sijainti Helsingin ja Hankoon puolivälissä tekee venesatamasta houkuttelevan pääkaupunkiseudun veneilijöille. Venepaikan ostamista harkitsevia ovat tervetulleita vierailemaan Inkoossa ja Ingå Marinassa. Satamasuunnitelmiin voi tutustua paikan päällä ja samalla tutkia alueen kattavaa palvelutarjontaa, joka käsittää muun muassa venehuollon, talvisäilytyksen ja vierassataman sekä ruokakauppoja, leikkipaikan ja ravintoloita.

Myös venesataman veneilijöille tarkoitettu uusi pysäköintialue on valmistunut. Alue otettiin käyttöön 22. toukokuuta. Pysäköinti on ilmaista.

Suomen Vesityö Oy vastaa sataman ruoppauksesta. Marinetek Finlandin vastuulla on laitureiden rakentaminen ja asentaminen.

Lisätietoa venepaikoista ja osakeannista löytyy täältä: https://ingamarina.fi/fi/venepaikat/osta-venepaikka/