15.08.2023

Laituritoimitukset ovat käynnistyneet

Tänä syksynä Ingå Marinan laajennustyöt käynnistyvät toden teolla. Laiturituotanto on edennyt pitkälle Marinetekin tehtaalla, ja laituritoimitukset ovat alkaneet. Laituritoimitukset satamaan tapahtuvat vesitse ja ne jaetaan useampaan eri erään suuren määrän vuoksi.

Laituriponttoneja toimitetaan yhteensä 57 kappaletta. Kelluvat laiturit ovat valmistettu betonista. Aluksi toimitetaan 44 laituriponttonia, jotka ovat 20 metriä pitkiä, kolme metriä leveitä ja yhden metrin korkeita. Laituriponttonit painavat noin 25 tonnia kappaleelta. Keväällä 2024 toimitetaan vielä 13 suurempaa laituriponttonia, jotka painavat 40–45 tonnia kappaleelta ja ovat 20 metriä pitkiä sekä 3,5 tai 4 metriä leveitä. Niitä käytetään aallonvaimentimina Ingå Marinan ulkopuolella.

Ennen uusien laiturien asentamista satama-alue ruopataan. Kahdessa vaiheessa tehtävät ruoppaustyöt alkavat 1. syyskuuta uloimmilla satama-alueilla. Seuraava ruoppausvaihe alkaa, kun nykyisten laiturien poisto alkaa 15. lokakuuta. Uusien laiturien asennus alkaa marras-joulukuun vaihteessa.

Sekä itäinen että läntinen satama-alue suojataan aallonmurtajilla, jotka sijaitsevat hieman laiturialueen ulkopuolella.

Uudet laiturit otetaan käyttöön kesällä 2024

Kesään 2024 mennessä Ingå Marinan laajennus on valmis, ja uudet venepaikat voidaan ottaa käyttöön. Uusi, läntinen laiturialue kattaa noin 425 venepaikkaa. Inkoonjoen itäisen puoleisella rannalla, Ingå Strandin edustalla, uusitaan kaksi laituria.

Venesatamaan kuuluu 526 osakasvenepaikkaa ja yli 300 vuokravenepaikkaa, jotka omistaa Inkoon kunta. Itäisen satama-alueen kaikki osakaspaikat on myyty. Läntisellä satama-alueella on vielä noin 80 venepaikkaa myytävänä ja ne ovat kooltaan 8×3 metriä ja 8×3,5 metriä.

Kunta varaa 80 venepaikkaa vierassataman tarpeisiin. Lisäksi yli 50 venepaikkaa varataan muun muassa venealan yrityksille, viranomaistarpeisiin ja taksiveneille. Kesäkaudella 2024 vuokravenepaikkojen määrä kasvanee 150–170 paikkaan.

Tule tapaamaan meitä Uiva-venenäyttelyyn

Jos olet kiinnostunut Ingå Marinan laajennuksesta tai harkitset venepaikan hankkimista Inkoossa, tule tapaamaan meitä Uiva-venenäyttelyyn 17.–20.8. Lauttasaaressa. Löydät meidät osastolta H4.