02.08.2023

Satamalaajennuksen seuraava vaihe käynnistyy ja ruoppaukset alkavat

Satama-alueen laajennus siirtyy uuteen vaiheeseen syksyllä. Uusien laitureiden valmistus on aikataulussa ja kohta voidaan aloittaa niiden toimitusta. Nykyisten laitureiden purku alkaa ma 16.10. ja se tarkoittaa, että venepaikkojen on oltava tyhjät viimeistään su 15.10.

Marinetek Finland on aloittanut laiturielementtien valmistuksen ja toimitukset voivat kohta alkaa. Laiturit toimitetaan vesiteitse Inkoon pienvenesatamaan. Laiturit toimitetaan erissä ja niiden asennus alkaa, kun ruoppaus on valmis.

Ruoppaustyö tehdään kahdessa vaiheessa:

  • 1.9. I vaihe nykyisistä laitureista etelään ja länteen.
  • 16.10. II vaihe alkaa nykyisten laitureiden purkamisella.

Ennen kuin ruoppauksia voidaan aloittaa, nykyiset laiturit puretaan tai siirretään ja tolpat poistetaan. Uusien maatukien rakentaminen käynnistyy syksyllä. Laitureiden asennus alkaa heti ruoppausten valmistuttua. Asennus jatkuu niin kauan, kun jäätilanne sallii.

Väliaikaiset venepaikat loppusyksystä 2023

Veneilijät, jotka tarvitsevat venepaikan 15.10. jälkeen, kehotetaan ottamaan yhteyttä satamakapteeniin. Satamakapteeni osoittaa heille väliaikaisen venepaikan joko maalaiturilta tai itälaitureilta. Ole yhteydessä satamakapteeniin, jos voit väliaikaisesti lainata venepaikkasi loka-joulukuun 2023 ajan. Satamakapteenin yhteystiedot: info@ingamarina.fi