Inkoon kirkonkylän pienvenesatama

  Satamalla on keskeinen sijainti Inkoonjoen varrella Kirkkolahden rannalla. Satamassa on kaikkiaan n. 660 venepaikkaa, joista 20 on varattu vierasveneille. Satamaan johtavan väylän syvyys on 1,9m.
  Molemmin puolin jokea on veneiden laskuluiska. Kunta hoitaa vierasvenesatamatoimintaa sekä veneiden talvisäilytyksen. Venepaikkojen vuokrauksen hoitaa muilta osin Ab Ingå båthamnar - Inkoon venesatamat Oy.

  Venesatamasta löytyy septitankin imutyhjennys, polttoaineasema, sähköulosottoja, vesiposteja, jäteastioita, wc- ja suihkutilat sekä pesukone. Satama-alueella toimii useita monipuolista venehuoltoa ja - tarvikkeita tarjoavia yrityksiä.

  Satamassa toimii kaksi venekerhoa, Inkoon Venekerho, www.ibk-ivk.org, sekä Barösunds Segelklubb, www.bsk.fi.

  Sataman lähettyvillä on mm. linja-auto- ja taksiasema, terveyskeskus, apteekki, pankkiautomaatti, kauppoja, ravintoloita, kahviloita, partureita sekä uusi, kunnantalon yhteyteen sijoitettu kirjasto.
  Palvelutarjontaa täydentää Suomen suurin puurakenteinen kauppakeskus Strand, josta löytyy vaate-, venetarvike- ja sisutusliike, Alko, ravintola, kahvila, galleria ja kuntosali.

  Lue lisää Inkoosta kunnan kotisivulta www.inkoo.fi