Ajankohtaista

  8.5.2019

  Kunnan tekemä laiturireunan työt ovat edenneet niin että paikat joessa voidaan ottaa käyttöön 16.5. He tekevät kulkuväylät jotta venepaikoille päästään. Maa-alueen viimeistely vie vielä vähän aikaa joten olkaa varovaisia.


  6.4.2019

  Tulevalla viikolla aloitetaan kevättyöt ruoppaamalla J ja K laitureiden ympäriltä, sen jälkeen alkaa paalutustyöt. Älkää viekö veneenne näille laitureille ennen kuin ruoppaus on valmis, tämä nopeuttaa työn huomattavasti.

  Reunan korjaus Wilhelmsdalin ja Mekaniska Marinin on myöhässä mutta valmistunee toukokuussa.  10.9.2018

  Aloittivat kunnan toimesta penkkojen korjauksen satamassa elokuun lopussa. Alueet mitkä uusitaan ovat joessa Wilhemsdalista Mekaniska Marinin rampille asti sekä alue maalaiturin kulmasta venelaskupaikalle, J ja K laitureiden edessä. Joessa työt ovat meneillään ja 1.10 alkavat myös toisen penkan korjaus. Silloin laitetaan kävelylaitureita K:n ja J:n ja maalaiturin väliin jotta voidaan kulkea maalaiturista muille laitureille. Tämä mahdollistaa laitureiden käytön myös työn aikana. Nykyiset kävelysillat eivät ole käytössä.  14.6.2018

  Tulevana viikonloppuna voimme ottaa uudet laiturit J ja K käyttöön. Niissä on vielä vähän tekemistä mutta ei pitäisi haitata käyttöönottoa. Pyydän että kaikki joilla on ollut tilapäinen paikka veisivät veneensä omalle paikalleen ensi viikon aikana niin että voimme antaa paikkoja jonossa oleville.

  25.5.2018

  Pieni päivitys, alue jossa J ja K-laiturit ovat, on ollut valmis yli 2 viikkoa ja odottanut että laiturit saapuisivat. He ovat myöhässä aikataulustaan ja sen takia ne eivät vieläkään ole paikoillaan. Tänään saapui osa tavaroista ja muut osat pitäisi laiturivalmistajan mukaan tulla alkuviikosta jonka jälkeen asennus voi alkaa. Pahoittelut meidän puolesta mutta emme voi valitettavsti muuta nyt kuin odottaa. Pieni lohtu tähän on että sitten meillä on uudet ja turvalliset laiturit mitkä ovat hyviä käyttää.

  24.4.2018

  Nyt ovat vanhat laiturit J ja K purettu pois. Seuraavaksi ruoppaamme alueen. Kun laskette veneenne rampista veteen, olkaa varovaisia että ette joudu sille alueelle missä vanhat laiturit olivat, syväyksen kanssa saattaa olla ongelma. Myös ne joilla on venepaikka I-laiturin itäpuolella olkaa tarkkana missä kuljette.


  16.3.2018

  Kevät saapuu vauhdilla vaikka yöt ovat kylmiä ja jääpeite satamassa paksu. Tälle sesongille uusimme laiturit J ja K, ne vaihtuvat kelluviin betoniponttoonilaituriin venepuomeilla. Vanhojen purkutyö on aloitettu ja jatkuu heti kun jäätilanne sen sallii. Tämän jälkeen alue ruopataan ja sitten on vuorossa uusien laitureiden asennus. Tämä kaikki vie oman aikansa joten, teillä joilla on vene J ja K laiturissa, huomioikaa tämä kun suunnittelette vesillelaskua. Meidän Web-kameroista voi seurata tilannetta.

  Tulemme todennäköisesti tarvitsemaan väliaikaisia venepaikkoja korjaustöiden ajaksi joten, te muut jotka tiedätte laskevanne veneenne myöhemmin, olkaa yhteydessä satamakapteeniin puh. 044 0330141 tai sähköpostitse.

   

  6.10.2017

  Syksy saapui kylmähkön jasateisen kesän livahdettua ohi. Jotkut meistä sinnittelivät täällä kotona (joka kahdeskymmenes lähti etelään aurinkoa hakemaan!). Olihan täälläkin muutama aurinkoinen päivä eikä saaristossa satanut niin paljon kuin maissa - oli jopa sienisadon kannalta turhan kuivaa.

  Nyt on tuuli tuivertanut lähemmäs 20 m/s ja repinyt telakoituneiden veneiden päältä pressut. Olkaa ystävällisiä ja käykää tarkistamassa tilannetta omalta osaltanne. Muistakaa myös jättää autonne parkkiin sellaiseen paikkaan ettei se häiritse telakoivia aluksia. Kunnan talvitelakointialue on merkitty numerokepeillä.

  Vesillä olevat veneet on tietysti kiinnitetty hyvin ja fendarit ovat tarpeeksi jykevät. Siinä kolhiintuu paitsi oma vene niin myös naapurin, jos kiinnitysköysi katkeaa.

  Makea vesi pannaan poikki kun pakkaset lähestyvät, tarkka päivämäärä ei ole vielä tiedossa.

  Turvallista loppusyksyn veneilyä.

   

  29.4.2017

  Jäät ovat lähteneet jo pari viikkoa sitten, mutta talvi tuntuu jatkuvan kylmänä ja lumisena (ks webkamerakuvia). Uusi komea E-laituri on paikallaan ja käyttökunnossa, tosin valaisin- ja sähköpylväät ovat vielä laittamatta paikoilleen.

  Samalla kun ruopattiin E-laiturin alta syvennettiin hieman C-laiituriin johtavaa väylää kaarteessa F-laiturin kohdalla.

  Muu kevätkunnostus on myös tehty, paaluja taas juntattu paikoilleen ym.

  Mukavaa venesesonkia ja rauhallista Wappua!

  Satama on suosittu; joitakin yksittäisiä paikkoja saattaa vielä löytyä, mutta jonossa on enemmän kuin on vapaita paikkoja.

   

  10.4.2017

  Kirkkolahti on jäistä vapaa ja sataman kevätkunnostustyöt ovat käynnistyneet. Vanha E-laituri korvataan uudella. Vanhasta laiturista on jo poistettu kaksi kolmasosaa. Laiturin paikka (eli uloin länsipuolella oleva ponttoonilaiturialue) ruopataan ennen kuin uusii laituri tuodaan paikalle. Välttäkää häiritsemästä työlautta Baröta.

  Paalujen alasjunttaus käynnistyy pian ja tässäkin on syytä varoa työlauttaa, mikäli olette jo ehtineet laskea veneen vesille. Satama ei vastaa mahdollisesti syntyneistä vahingoista.

  Muistakaa hoitaa venevakuutusasiat kuntoon!

   

  Mikäli asiasi koskee Inkoon vierasvenesatamaa, ole ystävällinen ja ota yhteyttä numeroon +358 400 860 462

   

  18.5.2016

  Kesäkausi on alkanut

  Satamassa on vilskettä, kun suurin osa veneistä on laskettu vesille ja siirretty paikalleen. Muutamaa yksittäistä pienvenepaikkaa lukuunottamatta kaikki paikat on varattu. Erityisesti olisi kysyntää isojen, sekä purje- että moottoriveneiden paikoille.

  Kevätkunnostustyöt on tehty.

  Ruopatun satama-alueen ulkopuolella ja sisääntuloväylän molemmin puolin olevat matalalat mutaiset penkat kannattaa edelleen välttää ja tunnollisesti huomioida väylämerkkejä.  Jos pyrkii oikaisemaan, on melkein   mudassa kiinni.

  Sataman menoa voi seurata webkameran kautta Extranetissä.

  Hyvää ja turvallista veneilykauta! Muistakaa huolehtia venevakuutuksesta sekä veneen kinnityksestä (joustimet) ja fendareista!